Cum sistemul fotovoltaic instalat de ELECTRO & CONSTRUCT în Buzău, prin Programul Casa Verde AFM 2023, a adus independența energetică
Casa VerdeFotovoltaiceStudii de caz

Cum sistemul fotovoltaic instalat de ELECTRO & CONSTRUCT în Buzău, prin Programul Casa Verde AFM 2023, a adus independența energetică

Clientul nostru, domnul Andrei, locuitor al orașului Buzău, a dorit să treacă la o sursă de energie mai curată și independentă. Cu o preocupare crescută pentru mediu și o dorință de a-și reduce factura de energie electrică, el s-a hotărât să investească într-un sistem fotovoltaic. Astfel, domnul Andrei a beneficiat de Programul Casa Verde AFM 2023 și s-a adresat companiei ELECTRO & CONSTRUCT S.R.L. pentru a primi sfaturi și pentru a implementa un sistem fotovoltaic în Buzău  optim pentru casa sa.

Etapa 1: Evaluarea nevoilor și proiectarea sistemului

Echipa de specialiști de la ELECTRO & CONSTRUCT S.R.L. s-a deplasat la locuința domnului Andrei pentru a evalua nevoile sale energetice și pentru a proiecta un sistem fotovoltaic adecvat. Prin Programul Casa Verde AFM 2023, domnul Andrei a avut oportunitatea de a beneficia de subvenția pentru instalarea sistemului fotovoltaic, ceea ce l-a ajutat să reducă costurile investiției și să facă pasul spre independența energetică. După analizarea consumului de energie, orientarea casei și a acoperișului, precum și a altor factori relevanți, s-a decis că un sistem fotovoltaic de 5 kWp ar fi ideal pentru a acoperi necesarul de energie electrică al locuinței.

Etapa 2: Montajul și instalarea sistemului

Cu planul în mână, echipa de instalatori autorizați de la ELECTRO & CONSTRUCT S.R.L. a început lucrările de montaj. Au fost montate 12 panouri fotovoltaice eficiente și un invertor de înaltă calitate, care va converti energia solară captată în energie electrică utilizabilă pentru casa domnului Andrei. Cu grijă și precizie, fiecare componentă a fost instalată pentru a asigura funcționarea optimă a sistemului și pentru a obține performanțe maxime în generarea de electricitate.

Etapa 3: Monitorizarea și rezultatele

După finalizarea instalării, echipa ELECTRO & CONSTRUCT S.R.L. a furnizat domnului Andrei un sistem de monitorizare a performanțelor sistemului fotovoltaic. Prin intermediul Programului Casa Verde AFM 2023, acesta a putut urmări în timp real producția de energie electrică și să monitorizeze eficiența sistemului. Astfel, domnul Andrei a putut vedea beneficiile investiției sale și cum panourile fotovoltaice își fac treaba și pe timpul zilei, chiar și atunci când cerul este parțial înnorat.

Rezultatele studiului de caz:

Cu ajutorul sistemului fotovoltaic de 5 kWp instalat de ELECTRO & CONSTRUCT S.R.L. prin Programul Casa Verde AFM 2023, domnul Andrei a obținut rezultate remarcabile. Pe parcursul zilei, panourile fotovoltaice au generat o cantitate semnificativă de energie electrică, acoperind aproape în totalitate necesarul de electricitate al casei. În plus, surplusul de energie generat în timpul zilei este acum stocat într-o baterie de stocare, asigurând o sursă de energie independentă și în perioadele cu cer acoperit sau în timpul nopții.

Studiul de caz al domnului Andrei demonstrează cât de benefică poate fi investiția într-un sistem fotovoltaic în Buzău, cu sprijinul Programului Casa Verde AFM 2023 și a companiei ELECTRO & CONSTRUCT S.R.L. Prin intermediul acestui program, domnul Andrei și-a asigurat independența energetică, a redus semnificativ factura de energie electrică și a contribuit la protejarea mediului înconjurător. Dacă și tu ești interesat să investești într-un sistem fotovoltaic eficient, sustenabil și adaptat nevoilor tale, nu ezita să contactezi ELECTRO & CONSTRUCT S.R.L. și vei primi cele mai bune soluții existente pentru o sursă de energie verde și regenerabilă, cu beneficiile oferite de Programul Casa Verde AFM 2023.

Nici un comentariu

Adaugă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  - Înapoi Sus
Acest site folosește cookie-uri pentru a vă oferi o experiență cât mai bună. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu folosirea acestora.
Detalii Am înțeles